Hoe verbeter ik het artikel over mijn eigen organisatie op Wikipedia?

leestijd: 2 min

Het schrijven of bewerken van het artikel van de organisatie waarvoor je in professionele hoedanigheid werkzaam bent, raden we af vanwege belangenverstrengeling (zie Hoe schrijf ik een artikel over mijn eigen organisatie?). 

Mocht je erachter komen dat de informatie in het Wikipedia-artikel over je organisatie feitelijk incorrect is (b.v. omdat het verouderd is), vraag dan een vrijwilliger van Wikipedia om het artikel aan te passen. Dit kan op verschillende manieren: 

Bericht achterlaten op overlegpagina artikel #

Ieder artikel op Wikipedia heeft ook een overlegpagina. Dit is bedoeld voor overleg onder de vrijwilligers over de inhoud van het artikel.

  • Laat hier een bericht achter waarin je omschrijft welke informatie onjuist is.
    (Zie: ..)
  • Link naar minstens één, of liefst meerdere, onafhankelijke, gepubliceerde bronnen waarin de juiste informatie staat, zodat dit als referentie kan worden opgenomen in het artikel. 

Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren tot je reactie krijgt. 

Contacteer betrokken bewerkers  #

Het is ook mogelijk om de vrijwilligers die eerder aan het artikel over je organisatie gewerkt hebben te benaderen en hen te vragen de informatie aan te passen. Ieder Wikipedia-artikel heeft een tabblad ‘Geschiedenis’ waar je precies ziet wie er aan het artikel gewerkt hebben. 

e bewerkingsgeschiedenis in het tabblad 'geschiedenis' van het artikel over Jacob Jordaens
de bewerkingsgeschiedenis in het tabblad ‘geschiedenis’ van het artikel over Jacob Jordaens

Contacteer een of meerdere vrijwilligers die aan het artikel over je organisatie gewerkt hebben, door een bericht achter te laten op hun overlegpagina. Hoe je dit doet, vind je in het artikel Hoe kom ik in contact met vrijwilligers? (LINK). 

Gerelateerde artikelen #

Hoe schrijf ik een artikel over mijn eigen organisatie? 

Zijn er basisregels op Wikipedia?